Istria, 16.- 21.9. 2024.

Back To Wilderness Retreat

Wellbeing week by Aya’s Touch 

Pronađite svoju autentičnost

Najviša od svih frekvencija je naša autentičnost. Naša autentičnost je opuštena, hrabra, divlja, kreativna. Čvrstog zdravlja, obnovljenog živčanog sustava, slobodnog duha. Sve suprotno kalupima, “moranjima i trebanjima” i dugim to-do listama. Rezervoar naše snage, mudrosti i autentičnosti, prirodne divljine je u nama i jedino ga mi možemo aktivirati – povezivanjem sa sobom. Krajem ovog ljeta, pridružite se Back to Wilderness retreatu u Istri, od 16.-21.9.2024. Tjedan nudi aktiviranje našeg autentičnog, prirodnog duha – zahvaljujući podršci Majke Zemlje i prirode, Gaie – ne bi li se opustili, regenerirali i naravno, zabavili!

Voditeljica retreat-a

Naida Kundurović

Nekadašnje TV lice, Naida je sada gestalt psihoterapeutkinja koja radi 1:1 s
klijentima i vodi online programe. Duhovni poziv oduvijek je bio prisutan u njoj, a
2012. godine se budi i kreće putem duhovnog i psihološkog iscjeljenja. Prošla je kroz
mnoge duhovne tehnike i psihološke alate, a kao znanstvenu bazu odabrala je gestalt psihoterapiju, čiji fakultet upravo završava. Smatra da je budućnost u holizmu i njeguje multidisciplinarni pristup iscjeljenju. Spaja znanost i duhovnost, gestalt i spiritualnost. Sve što je njoj pomoglo, preporučuje svojim klijentima. U proljeće 2020. osniva Aya’s Touch platformu za ljude koji žele živjeti slobodno i iz srca. Stremi biti terapeut kojeg današnji svijet treba – duhovno biće koje vidi cjelovitu dušu u drugom čovjeku, bez obzira na povrede i traume. Svoja iskustva, znanja i mudrost dijelit će s vama tijekom 6 dana i 5 noći na retreatu u Istra 

Šta očekivati na Back To Wilderness Retreat-u?​

Cilj retreata je povezati se sa sobom, povezujući se s četiri elementa prirode: Zemlja, Zrak, Voda, Vatra, kako bismo duboko umirili živčani sustav, pružili mu podršku i prirodno iscjeljenje, te se vratili u svoj centar i vlastitu prirodnu snagu. Kroz 5 dana prakticirat će se meditacije za opuštanje i aktivacije vlastite snage, održavat će se motivacijske radionice pod Naidinim vodstvom, yoga sesije te radionica disanja za energiziranje te svakodnevno provoditi aktivnosti u prirodi za restart našeg živčanog sustava. Također, kroz tjedan ćemo raditi na primijećivanju koliko je svakodnevni balans i povezivanje s tijelom nužno za iskorištavanje punog kapaciteta.

Program:

Ponedjeljak 16.9.
Welcome to Back to Wilderness Retreat
Prvi dan retreat-a započinje okupljanjem u našoj villi u srcu Istre.  Nakon inicijalnog upoznavanja slijedi grounding tehnika koja uključuje bosonogo šetanje. Ova aktivnost omogućava rasterećenje od užurbane svakodnevice i prijelaz u tjedan relaksacije. Potom slijedi uvodni pozdravni govor usmjeren na srčanu čakru, praćen meditacijom za postavljanje namjere za nadolazeći tjedan. Slijedi slobodno vrijeme za smještanje u sobe. Večer završava večerom u vili pripremljenom od naše privatne chefice kuhinje koja će boraviti s nama tijekom tjedna. Slijedi okupljanje oko vatre uz glazbu i kakao, koji otvara srce i potiče duboko povezivanje.
Dan 1
Ponedjeljak 16.9.
Utorak 17.09.
Element Zemlja
Zemlja pruža osjećaj stabilnosti i sigurnosti, pomažući u balansiranju emocija. Ona je izvor hrane i života, podsjećajući nas na važnost prehrane i brige za tijelo. Od prvog dana prakticiramo bosonogo hodanje, a drugi dan, nakon jutarnje yoga sessija i vođene meditacije na našem imanju, te nakon workshopa s Naidom, odlazimo put jugozapada Istre gdje postajemo pastiri na jedno poslijepodne. Jeste li znali da koze utječu na umirenje našeg živčanog sustava i prenose nam blagost? Pridružujemo se kozama na ispaši, povezujući se duboko s elementom zemlje. Ostajemo u šumi na meditaciji, a nakon obilaska sirane, završavamo dan sunset večerom na farmi.

Pregled dana: Yoga class i vođena meditacija, doručak, predavanje by Naida, vrijeme za relaksaciju, posjet farmi koza: meditacija u šumi, sunset večera.
Dan 2
Utorak 17.09.
Srijeda 18.9.
Voda
Voda simbolizira čistoću i obnovu, što može pomoći u mentalnom čišćenju i osvježenju duha. Zvuk tekuće vode ili boravak blizu vode (rijeka, jezero, more) može smanjiti stres i anksioznost. Mi ćemo ju iskoristiti za aktivaciju naše snage i slobodnog duha. Najprije Naidinim predavanjem u vodi - u bazenu ispred villa “Manifestacija u vodi”, a zatim kayakingom u kristalnom moru na jugu Istre. Kayaking vođenu turu istraživanja skrivenih špilja i osluškivanje umirujućeg zvuka valova.

Pregled dana: Doručak, meditacija i predavanje u vodi by Naida, vrijeme za relaksaciju, kayaking u području Pule, večera u villi, dijeljenje iskustva oko bazena.
Dan 3
Srijeda 18.9.
Četvrtak 19.09.
Zrak
Zrak simbolizira slobodu i otvorenost, potiče kreativnost i nove ideje. Svjež zrak, posebno u prirodi, poboljšava respiratorno zdravlje i osvježava um. Ono što nas očekuje u Istri je poludnevni hike na Učko. Učka je planina koja nudi prekrasne panoramske poglede na cijelu Istru i Kvarnerski zaljev. Poludnevni hike uključuje istraživanje šumskih staza, osvježavajuće pauze na vidikovcima i okrijepu.

Pregled dana: Doručak, odlazak na Učku i poludnevni hajk uz vodstvo, okrijepa na planini. Povratak u ville, vrijeme za relaksaciju, večera na imanju, dijeljenje iskustava na svježem zraku, meditacija.
Dan 4
Četvrtak 19.09.
Petak 20.09.
Vatra
Vatra simbolizira promjenu i transformaciju, potičući osobni rast i oslobađanje od uz ples oko vatre, te ceremonijom ispisivanja pisama svojoj bivšoj verziji sebe, otpustiti i alkemizirati sve ono što nam više ne služi. Ples uz glazbu i sjaj vatre omogućit će vam duboko emotivno i duhovno pročišćenje.

Pregled dana: Radionica holotropskog disanja, doručak, predavanje by Naida, slobodno vrijeme za opuštanje (mogućnost za masažu) večera, ceremonija ispisivanja pisma i opraštanje od svega što nam više ne služi.
Dan 5
Petak 20.09.
Subota 21.09.
Oproštaj
Doručak, check out u 11h
Dan 6
Subota 21.09.

Lokacija

Naš retreat održat će se u selu Prašćari, u istoimenom imanju.

Prašćari predstavljaju autentično istarsko imanje s originalnim kamenim kućama, skriveno od užurbanosti, smješteno usred bujnog zelenila i okruženo prirodom. Okruženje maslinicima u srcu mirne Istre idealno je za duboko opuštanje, relaksaciju i obnovu.

Boravit ćemo u Villi Catalpa koja posjeduje 6 prostranih spavaćih soba sa bračnim krevetima te privatnim kupaonicama, prostranu kuhinju, dvije blagovaonice – jednu unutarnju i jednu vanjsku, dnevni boravak i zajednički prostor. Također nam je na raspolaganju i Villa Cipresso, koja posjeduje 4 dvokrevetne spavaće sobe (odvojeni kreveti) sa privatnim kupaonicama, dnevni boravak, blagavaonicu te vrt ispred kuće.

Ispred vila nalazi se bazen s ležaljkama i suncobranima za dnevno opuštanje, te veliki vrt sa sjedištima oko vatre za večernje opuštanje. Imanje također sadrži prekrasnu dvoranu u kojoj će se odvijati naše sesije joge i radionice disanja, kao i većina motivacijskih predavanja.

Svaka spavaća soba opremljena je čistom posteljinom i jednim ručnikom za tjedan, uključujući ručnik za bazen ispred vile / plažu.

Opcije rezervacija

Retreat je organiziran u suradnji sa stručnjacima iz svog područja. Uz hosta retreata, Naidu Kundurović, sa nama će biti prisutni i – yoga i breath work certificirana voditeljica, prijateljski nastrojeni vozači koji nas prevoze do naših lokacija u prirodi, našom osobnom kuharicom za cijeli tjedan koja će pripremati obroke koji nas ne samo hrane već i njeguju. Zatim vodič za hike oko Učke kao i certificirani vodič za vođenu kayak turu, te prekrasne lokalne domaćine na farmi koza. Uz nas je cijeli tjedan i koordinatorica retreata koja će stajati na raspolaganju za sva vaša pitanja i držati prostor. Veselimo se da ste se odlučili posvetiti vrijeme sebi i odazvati se vlastitom zovu duše!

Double Occupancy

Prostrana spavaća soba sa bračnim krevetom za dvije osobe i privatnom kupaonicom. Cijena po osobi

€2.000 €1.800

Early bird do 1.7.

Single Occupancy

Prostrana spavaća soba sa bračnim krevetom za jednu osobu i privatnom kupaonicom. Cijena po osobi

€2.200 €2.000

Early bird do 1.7.

Uključeno u cijenu

 • 6 dana, 5 noći u luksuznoj vili u srcu Istre, sa vlastitim bazenom, yoga dvoranom te zelenom površinom okruženom maslinama
 • 3 obroka dnevno: doručak, lagani ručak/snack, večera
 • 3x predavanja / workshopa uz Naidu Kundurović, osnivačicu Aya’s Touch Platforme
 • 2x yoga sesije te radionica holotropskog disanja
 • Hiking na Učkoj, uz vodstvo (Element zraka)
 • Kayaking na jugu Istre uz vodstvo, istraživanje špilja, kupanje u moru (Element vode)
 • Postanak pastira na jedan dan: šetnja s kozama, meditacija u šumi, večera na farmi, obilazak proizvodnje sira (Element zemlje)
 • Holotropsko disanje i buđenje vlastite vatre, okupljanje i ples oko vatre, ceremonija pozdravljanja s onim dijelovima života koji nam više ne služe. (Element vatre)
 • Prijevoz od vila do aktivnosti u prirodi

Nije uključeno u cijenu

 • prijevoz do vila sa aerodrome, prije check-ina
 • dodatne usluge i mogućnosti poput masaže u vili
 • napojnice za svakodnevne pružatelje usluga (vozač, privatni kuhar, itd.) – predmet vlastite diskrecije
 • putno osiguranje koje se svakako preporučuje

Korisne informacije

 • Check-in predviđen u ponedjeljak 16.9. u 16h u Vili Catalpa, Prašćari Estate, selo Prašćari, Istra
 • Check-out predviđen za subotu 21.9. u 11h također u Vili Catalpa, Prašćari Estate, selo Prašćari, Istra
 • U slučaju posebne prehrane / alergija, molimo vas da iste navedete prilikom uplate putovanja
 • Sudionici se mole da poštuju vrijeme obroka, kao i vrijeme polazaka sa pojedinih aktivnosti
 • Za sva pitanja tijekom putovanja na raspolaganju vam stoji koordinator putovanja

Važne napomene

 • za rezervaciju svog mjesta potrebno je uplatiti nepovratni depozit u iznosu od 500 eura, ostatak iznosa moguće je uplatiti u obrocima, do 15.7. te do 15.8.
 • organizator putovanja zadržava pravo promjene aktivnosti u slučaju loših vremenskih uvjeta
 • organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja polaska u slučaju da ima manje od 11 prijavljenih osoba
 • plaćanje dodatnih aktivnosti poput masaža u vili isključivo u gotovini

Rezervišite svoje mjesto

Popunite formu ispod, te ćete biti kontaktirani od strane našeg tima za dalje upute.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Adresa
Vrsta rezervacije

Vidimo se u Istri!

Budite dio Aya's Touch zajednice!